10 tipp és trükk grillezéshez |AL-KO Masport grill

Mutatunk 10 tippet és trükköt, hogyan lehet tökéletesen grillezni a Masport gázgrillekkel:


Tovább a grillekhez >

1. A grill begyújtásához nyitott fedéllel  a legmagasabb hőfokon nyújtsa meg a gázégőket. Csökkentse a     hőfokot, zárja le a fedelet, és hagyja, hogy a grill elérje a megfelelő hőmérsékletet.

2. Hal, zöldség, vagy gyümölcs grillezésekor alacsony vagy közepes hőfokot válasszon. Marha-sertés-bárány- vagy baromfihúst közepesen magas hőfokon süssön. Magas hőt alkalmanként pecsenyék sütésére javasoljuk.

3. Számos természetes összetevő alkalmas pácokhoz, mint például a paradicsompüré, melasz, vagy gyümölcslevek. Ez utóbbiak természetes módon különösen puhává teszik a húst, különösen a citromlé. Pácolja be a húst néhány órára és kezdődhet a grillezés.

4. Hogyan állapítható meg, hogy a főzőlap megfelelő hőmérsékletű: Tegyen egy teáskanál vizet a főzőlapra. Amikor a víz apró gyöngyökben minden irányban szétterül, a grill elérte a megfelelő sütési hőmérsékletet.

5. Kerülje a grillfelület túlzsúfolását. Jobb szakaszosan grillezni.

6. A hús egyik oldalát grillezzük az ajánlott ideig. Ezután kenje meg a sütetlen felületet olajjal vagy vajjal. Fordítsa meg a húst, és fejezze be a sütést. Vegye figyelembe, hogy a második oldal általában valamivel kevesebb időt vesz igénybe , mint az első.

7. Ha forgatónyársat használ, tegyen alá egy csepegtetőtálcát, és időnként a tálcán lévő folyadékkal locsolja meg a húst, hogy szép és puha maradjon. Alternatív megoldásként kenje meg rendszeresen páclével.

8. Feltétlenül viseljen hőálló kesztyűt, amikor leveszi a nyársat a grillről.

9. Ha grillezőn készíti a szószokat, akkor alaposan keverje meg, hogy a szósz ne égjen oda.

10. A grill tisztításához gyújtson be minden égőt, és lecsukott fedővel várjon 10 percet. Hagyja kihűlni, majd drótkefével és alufóliával távolítsa el a szennyeződéseket. Öblítse le a rácsot és a grilllapot forró vízzel és enyhe mosogatószerrel, majd hagyja megszáradni.

Az AL-KO jó szórakozást kíván a nyári grillpartikhoz!

Az AL-KO jó szórakozást kíván a nyári grillpartikhoz!

Tovább a grillekhez >
Grillparty mit Masport Grills | AL-KO Gartenmagazin

Szereti a sütiket?

Az AL-KO Geräte GmbH és partnereinek szüksége van az Ön beleegyezésére (kattintson a  "Egyetértek gombra") az egyes adatfelhasználások érdekében, hogy információkat mentsen egy eszközön és/ vagy lehívja azokat (IP cím, felhasználó azonosító, kereső információk). Az adatokat  személyre szabott hirdetésekhez és tartalmakhoz, hirdetések és tartalmak méréséhez, továbbá a célcsoportokról és termékfejlesztésekről való megszerzésekhez használjuk fel.  A hozzájárulásról és a beállítási lehetőségekről bármikor több információ itt található meg. A "Sütik elutasításra " gombra kattintva bármikor elutasíthatja a beleegyezését. 

Adat használat

Az AL-KO Geräte GmbH olyan partnerekkel dolgozik együtt, akik az Ön eszközéről lehívott adatokat ( nyomkövetési adatokat ) saját céljaikra ( pl. profilok létrehozása )  /  harmadik személyek céljaira dolgozzák fel. Ezért nem csak az adatkövetés begyűjtésére, hanem a szolgáltatók általi további feldolgozásához is  hozzájárulás szükséges. A nyomkövetési adatok csak akkor kerülnek begyűjtésre, ha Ön a sávban az "Egyetértek" gombra kattint.   A partnereknél a következő vállalatok kerülnek szóba:  Facebook Ireland Limited, Google Inc., The Rocket Science Group LLC.

Ezek a partnerek által végzett adatkezelésekről további információk találhatók  az Adatvédelmi nyilatkozatban. Az információk ezenkívül a bannerben ( sávban ) található linken keresztül is lehívhatók.