
1. A grill begyújtásához nyitott fedéllel a legmagasabb hőfokon nyújtsa meg a gázégőket. Csökkentse a hőfokot, zárja le a fedelet, és hagyja, hogy a grill elérje a megfelelő hőmérsékletet.
2. Hal, zöldség, vagy gyümölcs grillezésekor alacsony vagy közepes hőfokot válasszon. Marha-sertés-bárány- vagy baromfihúst közepesen magas hőfokon süssön. Magas hőt alkalmanként pecsenyék sütésére javasoljuk.
3. Számos természetes összetevő alkalmas pácokhoz, mint például a paradicsompüré, melasz, vagy gyümölcslevek. Ez utóbbiak természetes módon különösen puhává teszik a húst, különösen a citromlé. Pácolja be a húst néhány órára és kezdődhet a grillezés.
4. Hogyan állapítható meg, hogy a főzőlap megfelelő hőmérsékletű: Tegyen egy teáskanál vizet a főzőlapra. Amikor a víz apró gyöngyökben minden irányban szétterül, a grill elérte a megfelelő sütési hőmérsékletet.
5. Kerülje a grillfelület túlzsúfolását. Jobb szakaszosan grillezni.
6. A hús egyik oldalát grillezzük az ajánlott ideig. Ezután kenje meg a sütetlen felületet olajjal vagy vajjal. Fordítsa meg a húst, és fejezze be a sütést. Vegye figyelembe, hogy a második oldal általában valamivel kevesebb időt vesz igénybe , mint az első.
7. Ha forgatónyársat használ, tegyen alá egy csepegtetőtálcát, és időnként a tálcán lévő folyadékkal locsolja meg a húst, hogy szép és puha maradjon. Alternatív megoldásként kenje meg rendszeresen páclével.
8. Feltétlenül viseljen hőálló kesztyűt, amikor leveszi a nyársat a grillről.
9. Ha grillezőn készíti a szószokat, akkor alaposan keverje meg, hogy a szósz ne égjen oda.
10. A grill tisztításához gyújtson be minden égőt, és lecsukott fedővel várjon 10 percet. Hagyja kihűlni, majd drótkefével és alufóliával távolítsa el a szennyeződéseket. Öblítse le a rácsot és a grilllapot forró vízzel és enyhe mosogatószerrel, majd hagyja megszáradni.
Az AL-KO jó szórakozást kíván a nyári grillpartikhoz!