Talajlazítás | A 7 leggyakoribb hiba és annak elkerülése

Talajlazítás: A leggyakoribb hibák és azok kiküszöbölése

Az egészséges és ápolt pázsithoz elengedhetetlen a talajlazítás. A gyeplazító acélkései behatolnak a gyepbe, és eltávolítják az elhalt fűcsomókat, valamint a mohát és a növényi maradványokat. Annak érdekében, hogy megóvja, ápolja gyepét, íme a 7 leggyakoribb hiba, amelyet feltétlenül kerülnie kell:

1. Tart a talajlazítás utáni állapottól

A legnagyobb hiba, hogy nem használ talajlazítót. Mert talajlazítással eltávolítja az elszáradt fűcsomót, növényi maradványokat, mohát, ezáltal a pázsit könnyebben tud lélegezni. A fű gyökerei jobban fel tudják venni a tápanyagokat és a vizet, így könnyebben regenerálódnak. A fűnyírás mellet a legfontosabb gyepápolási munka a talajlazítás. Olyan, mint egy frissítő kezelés a pázsit számára, hogy az újra buja és gyönyörű zöld legyen.

2. Talajlazítás időpontját rosszul választja meg

Valószínűleg felteszi a kérdést : Mikor kell talajlazítást végezni ? A talajlazítást évente kétszer érdemes elvégezni. Az első időpont tavasszal aktuális, miután elmúlt a fagy, és a hőmérséklet folyamatosan 10 fok felett van. Csak akkor használja a talajlazítót, ha a talaj elég száraz, nem túl sáros. Talajlazítás előtt vágja le a füvet kb. 3 cm-re fűnyíróval. A nyári száraz hónapokban ne használja a talajlazítót, mert fennáll annak veszélye, hogy a pázsit túlságosan kiszárad. Szeptemberben ismét végezzen el egy talajlazítást.

6. Gyűjtőzsákot használ

Amikor először használ talajlazítót, meg fog lepődni, hogy mennyi elhalt fű van a pázsitban. Ez nagy térfogatot tesz ki. Minél több az elhalt fű és moha, annál hamarabb telik meg a gyűjtőzsák. Tippünk: Gyűjtőzsák nélkül használja a talajlazítót, majd gereblyével gyűjtse össze a levágott füvet. 

7. Elmulasztja az utógondozást

Miután minden elhalt növényt eltávolított, vesse be a csupasz foltokat a gyepen és öntözze meg megfelelően. A műtrágyázás is erősíti a pázsit erősödését. A kerti szezonban pedig a megfelelő levegőztető hengerrel tartsa karban a pázsitot. A rugós gyepszellőztető tengely általában a talajlazítóhoz tartozik, vagy tartozékként külön vásárolható meg.

Cikkszám 112800 Szállítható
JAVASOLT FOGYASZTÓI ÁR 64 900 Ft 59 900 Ft *
JAVASOLT FOGYASZTÓI ÁR 72 900 Ft 67 900 Ft *
Cikkszám 113921 Csak 10 db van raktáron
JAVASOLT FOGYASZTÓI ÁR 54 900 Ft 49 900 Ft *
Cikkszám 113465 Szállítható
JAVASOLT FOGYASZTÓI ÁR 83 900 Ft 76 900 Ft *
Cikkszám 127375 Szállítható
JAVASOLT FOGYASZTÓI ÁR 399 900 Ft 369 900 Ft *
Cikkszám 113574 Szállítható
JAVASOLT FOGYASZTÓI ÁR 84 900 Ft 76 900 Ft *
Cikkszám 112799 Szállítható
JAVASOLT FOGYASZTÓI ÁR 167 900 Ft 154 900 Ft *

Szereti a sütiket?

Az AL-KO Geräte GmbH és partnereinek szüksége van az Ön beleegyezésére (kattintson a  "Egyetértek gombra") az egyes adatfelhasználások érdekében, hogy információkat mentsen egy eszközön és/ vagy lehívja azokat (IP cím, felhasználó azonosító, kereső információk). Az adatokat  személyre szabott hirdetésekhez és tartalmakhoz, hirdetések és tartalmak méréséhez, továbbá a célcsoportokról és termékfejlesztésekről való megszerzésekhez használjuk fel.  A hozzájárulásról és a beállítási lehetőségekről bármikor több információ itt található meg. A "Sütik elutasításra " gombra kattintva bármikor elutasíthatja a beleegyezését. 

Adat használat

Az AL-KO Geräte GmbH olyan partnerekkel dolgozik együtt, akik az Ön eszközéről lehívott adatokat ( nyomkövetési adatokat ) saját céljaikra ( pl. profilok létrehozása )  /  harmadik személyek céljaira dolgozzák fel. Ezért nem csak az adatkövetés begyűjtésére, hanem a szolgáltatók általi további feldolgozásához is  hozzájárulás szükséges. A nyomkövetési adatok csak akkor kerülnek begyűjtésre, ha Ön a sávban az "Egyetértek" gombra kattint.   A partnereknél a következő vállalatok kerülnek szóba:  Facebook Ireland Limited, Google Inc., The Rocket Science Group LLC.

Ezek a partnerek által végzett adatkezelésekről további információk találhatók  az Adatvédelmi nyilatkozatban. Az információk ezenkívül a bannerben ( sávban ) található linken keresztül is lehívhatók.