Okos forgatókönyvek az AL-KO IFTTT - szolgáltatással

Csatlakoztassa Robolinho® robot fűnyíróját több száz webes szolgáltatással és okos eszközökkel


Az okos hálózathoz csatlakoztatott Robolinho® W-modelljei  IFTTT- rutinokkal vezérelhetők és automatizálhatók.

Az IFTTT-alapkoncepciónak köszönhetően lehetőség van egyedi forgatókönyveket megadni. Szinkronizálja a  Robolinho® tevékenységeit választása szerint IFTTT szolgáltatásokkal.

időjárási szolgáltatással (Robolinho® vihat esetén leállítja a fűnyírást)
öntözési szolgáltatással (Robolinho® öntözéskor leállítja a fűnyírást) 
| érzékelőkkel, pl. kameréval, hőérzékelővel (Robolinho® leállítja a fűnyírást, ha valaki a nyírandó területen  tartózkodik)

A Robolinho® más webes szolgáltatásokkal és készülékekkel való összekapcsolásra két lehetőség van:

| Ha a Robolinho® egy másik webszolgáltatástól vagy eszköztől egy, a felhasználó által kiválasztott jelet ("Trigger") kap, a Robolinho® elvégzi a felhasználó által meghatározott műveletet.
| Amikor a  Robolinho®  elér egy, a felhasználó által meghatározott állapotot, akkor az egy másik webszolgáltatás vagy eszköz felhasználó által megadott műveletet fogja kiválasztani.

Smart Garden World | AL-KO Smart Gardening mit dem Robolinho Mähroboter

Alkalmazási példák


A Robolinho® vezérlése az időjárás alapján


1. Amint az időjárás-előrejelzés vihart vagy zivatart jelez, a Robolinho® parancsot kap, hogy hagyja abba a nyírást, és menjen vissza a bázisállomásra.

Ha újra kisüt a nap, a Robolinho® nekiáll füvet nyírni.

2. Ha a Robolinho®-jának reggelente világosban kellene nyírnia, az időjárás-előrejelzéstől parancsot fog kapni, hogy kezdjen nyírni, amint a nap felkel.

Ha a Robolinho®-jának esténként csak napnyugtáig szabad nyírnia, az időjárás-előrejelzéstől parancsot fog kapni, hogy hagyja abba a nyírást, amint a nap lemegy.

A Robolinho® vezérlése az öntözöttségi állapot alapján


Amennyiben a Robolinho®-t egy kompatibilis öntözőrendszerrel együtt IFTTT rendszeren keresztül összekapcsolva használja, megadható, hogy a  Robolinho® csak az öntözés befejezése után nyírjon.
Amint elindul az öntözés, a Robolinho® parancsot kap a fűnyírás abbahagyására és a bázisállomásra való visszatéréshez.

A Robolinho® vezérlése kültéri kamerával


Ha a kültéri kamera mozgást észlel a gyepen, pl. gyerekek játszanak, akkor jelet küld a Robolinho®-nak,hogy hagyja abba a fűnyírást és térjen vissza a bázisállomásra.

Hogyan kapcsolhatja össze AL-KO felhasználói fiókját az AL-KO IFTTT szolgáltatással


AL-KO okos kertészkedés & IFTTT | AL-KO felhasználói fiók csatlakoztatása

Hogyan hozzunk létre új alkalmazást az AL-KO-Trigger-hez

Páldául hozzon létre egy naptári bejegyzést, amikor a  Robolinho® elkezdi a nyírást:


AL-KO okos kert & IFTTT | Hozzon létre AL-KO IFTTT alkalmazást

Szereti a sütiket?

Az AL-KO Geräte GmbH és partnereinek szüksége van az Ön beleegyezésére (kattintson a  "Egyetértek gombra") az egyes adatfelhasználások érdekében, hogy információkat mentsen egy eszközön és/ vagy lehívja azokat (IP cím, felhasználó azonosító, kereső információk). Az adatokat  személyre szabott hirdetésekhez és tartalmakhoz, hirdetések és tartalmak méréséhez, továbbá a célcsoportokról és termékfejlesztésekről való megszerzésekhez használjuk fel.  A hozzájárulásról és a beállítási lehetőségekről bármikor több információ itt található meg. A "Sütik elutasításra " gombra kattintva bármikor elutasíthatja a beleegyezését. 

Adat használat

Az AL-KO Geräte GmbH olyan partnerekkel dolgozik együtt, akik az Ön eszközéről lehívott adatokat ( nyomkövetési adatokat ) saját céljaikra ( pl. profilok létrehozása )  /  harmadik személyek céljaira dolgozzák fel. Ezért nem csak az adatkövetés begyűjtésére, hanem a szolgáltatók általi további feldolgozásához is  hozzájárulás szükséges. A nyomkövetési adatok csak akkor kerülnek begyűjtésre, ha Ön a sávban az "Egyetértek" gombra kattint.   A partnereknél a következő vállalatok kerülnek szóba:  Facebook Ireland Limited, Google Inc., The Rocket Science Group LLC.

Ezek a partnerek által végzett adatkezelésekről további információk találhatók  az Adatvédelmi nyilatkozatban. Az információk ezenkívül a bannerben ( sávban ) található linken keresztül is lehívhatók.