Kerti szerszámok ellenőrzése tavasszal| 5 tennivaló az új kertészeti szezon kezdetére

Kerti szerszámok ellenőrzése tavasszal

5 tennivaló az új kertészeti szezon kezdetére

A napsugarak erősödnek, a kert ébred téli álmából. Jön a tavasz! Ideje előkészíteni kerti gépeinket. Míg a hómarók és hókotrók elvégezték a dolgukat, a fűnyírókat és más kerti eszközeinket elő kell készíteni. Megmutatjuk, hogy mit tegyen most.

1. Tavaszi karbantartás kerti gépeihez

A télre elrakott kerti szerszámai hetekig várják a tavaszt. Rengeteg por, kosz és rozsda telepszik le gépeinkre. Alaposan tisztítsa meg kerti szerszámait, hogy a kerti szezonban újra ragyogjanak. A többfunkciós spray itt nagy segítségnek bizonyul. Nem csak jó kenési tulajdonságokkal rendelkezik, hanem fellazítja a letapadt részeket, oldja a rozsdát, ápolja és tisztítja készülékét.

2. Ellenőrizze benzines, elektromos és akkumulátoros készülékeit

Alaposan ellenőrizze a motoros kerti berendezéseket a hibák és sérülések szempontjából.Az elektromos készülékek kábeleit megfelelően szigetelni kell, és teljesen ki kell zárni a nedvesség behatolásából eredő sérüléseket. Vezeték nélküli készülékeknél először ellenőrizze az akkumulátor töltöttségi szintjét, és szükség esetén töltse fel teljesen. A benzinmotorok különös gondosságot igényelnek. Kefével vagy ruhával távolítsa el a port és egyéb szennyeződéseket a levegőszűrőről és a motorról. A gyújtógyertyákat és a nem megfelelő elektródaközöket ellenőriztesse szakszervizzel. Mielőtt elkezdené a munkát, ellenőriznie kell az olaj és üzemanyagszintet. Cserélje ki az olajat motorolaj szervizkészülékünk (113807) segítségével, és töltse fel a tartályt friss üzemanyaggal.

Fűnyíró olajcsere | AL-KO Motorolaj szerviz szett

3. Részletes ellenőrzés

A hosszú tárolási időszak nem mindig hagyja érintetlenül a kerti szerszámokat. Ezért ellenőrizze, hogy kerti szerszámai a legapróbb részletekig működőképesek-e. Ha szükséges szerelje vissza az elmozdult részeket, húzza meg a meglazult csavarokat. Ellenőrizze a csapágyakat, kábeleket, egyéb alkatrészeket. A kezelőelemeket, karokat, kapcsolókat, kijelzőket is teszteljük az első használat előtt. Fűnyíró traktoroknál ellenőrizze a gumiabroncs nyomását is !

4. A kések és pengék még mindig elég élesek?

Végezze el fűnyírója, bozótvágója vagy robot fűnyírója pengéinek ellenőrzését. Mert semmi sem nehezíti meg jobban a tiszta vágást, mint a tompa kések. Ha úgy találja, hogy életlenek vagy megrepedtek azonnal keressen fel egy szakszervizt. A cserekéseket közvetlenül az AL-KO Online boltban is megrendelheti.

5. A kerti szerszámok próbaüzeme

Mindenre gondolt ? A készülékei sziporkázóan tiszták, az energiatartalékok feltöltődtek, minden a helyén van ? Ezután végezze el az első próbaüzemet. Ha kerti szerszámai megfelelően működnek, semmi sem akadályozza a kerti szezon sikeres kezdetét.


Szereti a sütiket?

Az AL-KO Geräte GmbH és partnereinek szüksége van az Ön beleegyezésére (kattintson a  "Egyetértek gombra") az egyes adatfelhasználások érdekében, hogy információkat mentsen egy eszközön és/ vagy lehívja azokat (IP cím, felhasználó azonosító, kereső információk). Az adatokat  személyre szabott hirdetésekhez és tartalmakhoz, hirdetések és tartalmak méréséhez, továbbá a célcsoportokról és termékfejlesztésekről való megszerzésekhez használjuk fel.  A hozzájárulásról és a beállítási lehetőségekről bármikor több információ itt található meg. A "Sütik elutasításra " gombra kattintva bármikor elutasíthatja a beleegyezését. 

Adat használat

Az AL-KO Geräte GmbH olyan partnerekkel dolgozik együtt, akik az Ön eszközéről lehívott adatokat ( nyomkövetési adatokat ) saját céljaikra ( pl. profilok létrehozása )  /  harmadik személyek céljaira dolgozzák fel. Ezért nem csak az adatkövetés begyűjtésére, hanem a szolgáltatók általi további feldolgozásához is  hozzájárulás szükséges. A nyomkövetési adatok csak akkor kerülnek begyűjtésre, ha Ön a sávban az "Egyetértek" gombra kattint.   A partnereknél a következő vállalatok kerülnek szóba:  Facebook Ireland Limited, Google Inc., The Rocket Science Group LLC.

Ezek a partnerek által végzett adatkezelésekről további információk találhatók  az Adatvédelmi nyilatkozatban. Az információk ezenkívül a bannerben ( sávban ) található linken keresztül is lehívhatók.