Sünvédelem | Kisállatbarát kert

Kisállatbarát kert a robotfűnyíró használata mellett

Hogyan védjük meg a sündisznókat, a méheket és egyéb kisállatokat

Szereti a jól karbantartott gyepet, de ugyanakkor fontos az Ön számára a sündisznók, rovarok, és más kisállatok védelme ? Tisztában vagyunk azzal, hogy a robotfűnyírók veszélyt jelenthetnek a kisállatokra, ezért fontos számunkra, hogy óvjuk őket.

Tartsa szemmel a gyepet

A robotfűnyírók technológiái az elmúlt években egyre nagyobb biztonságot nyertek. A Robolinho® robotfűnyíró észleli az akadályokat és önállóan kikerüli. Robotfűnyíróink öt önállóan működő érzékelővel és kifinomult biztonsági koncepcióval vannak felszerelve, így nagyobb akadályok esetén azonnal leállítják a fűnyírást.

Azonban tisztában kell lennünk azzal, hogy a fejlett technológiák ellenére a robotfűnyírók veszélyt jelenthetnek az olyan állatokra, mint a sündisznók és utódaik, mivel túl kicsik, és veszély esetén nem menekülnek, hanem összegömbölyödnek.

Javasoljuk, ellenőrizze, hogy a hasznos sündisznók a kertjében vannak-e, mielőtt a robotfűnyíró munkához lát.

Az éjszakai időszak

A sündisznók éjszakai állatok, ezért jobb, ha a Robolinho éjszaka a bázisállomáson van. A vágási ütemtervek könnyen beállíthatóak az AL-KO inTOUCH Smart Garden alkalmazásásban.

Méhbarát kert | AL-KO kerti tippek

A méhek védelme

A méhek, a pillangók és más rovarok egyre kevesebb menedéket találnak a vadonban. A méheket azonban a legfontosabb beporzónak tekintik, és elengedhetetlenek a fenntartható környezethez. Ezért mindannyiunk feladata, hogy teljes figyelmet fordítsunk a méhek óvására. A kis, keményen dolgozó segítők védelme már a saját kertjükben kezdődik.

Segítsen nekik azáltal, hogy saját területet ad nekik a kertben. Például vadvirágokkal és vadon élő gyógynövények ültetésével. Hasonlóképpen a virágsövények is alkalmasak erre. Minden további virág nemcsak kertjének dísze, hanem segítség a rovarok túléléséhez.

Tippünk : Helyezzen ki egy vizes tálkát. Az állatok örülni fognak az ivás lehetőségének.

Különböző búvóhelyek létrehozása a kertben

Ha különböző területeket hoz létre a kertjében, a sündisznók, rovarok, madarak és más kis állatok megtalálják saját élőhelyüket ugyan úgy, mint a természetben.

A kisállatok számára kialakított helyet a fűnyíró vezetőszál telepítésekor egyszerűen különítse el a nyírni kívánt területtől. Így a robotfűnyíró nem éri el azokat.

Mint látható, egy állatbarát kertet egyszerű eszközökkel lehet megtervezni, még akkor is, ha a robotfűnyíró használatban van.


Szereti a sütiket?

Az AL-KO Geräte GmbH és partnereinek szüksége van az Ön beleegyezésére (kattintson a  "Egyetértek gombra") az egyes adatfelhasználások érdekében, hogy információkat mentsen egy eszközön és/ vagy lehívja azokat (IP cím, felhasználó azonosító, kereső információk). Az adatokat  személyre szabott hirdetésekhez és tartalmakhoz, hirdetések és tartalmak méréséhez, továbbá a célcsoportokról és termékfejlesztésekről való megszerzésekhez használjuk fel.  A hozzájárulásról és a beállítási lehetőségekről bármikor több információ itt található meg. A "Sütik elutasításra " gombra kattintva bármikor elutasíthatja a beleegyezését. 

Adat használat

Az AL-KO Geräte GmbH olyan partnerekkel dolgozik együtt, akik az Ön eszközéről lehívott adatokat ( nyomkövetési adatokat ) saját céljaikra ( pl. profilok létrehozása )  /  harmadik személyek céljaira dolgozzák fel. Ezért nem csak az adatkövetés begyűjtésére, hanem a szolgáltatók általi további feldolgozásához is  hozzájárulás szükséges. A nyomkövetési adatok csak akkor kerülnek begyűjtésre, ha Ön a sávban az "Egyetértek" gombra kattint.   A partnereknél a következő vállalatok kerülnek szóba:  Facebook Ireland Limited, Google Inc., The Rocket Science Group LLC.

Ezek a partnerek által végzett adatkezelésekről további információk találhatók  az Adatvédelmi nyilatkozatban. Az információk ezenkívül a bannerben ( sávban ) található linken keresztül is lehívhatók.