Kényelmesen használható kandalló-és tűzifa készlet a hideg évszakra

 A fa baltával történő kézi hasítása egy fáradságos és időigényes munka. Azért, hogy ez a jövőben kényelmes legyen,  az AL-KO fahasogatókat erős motorral látták el. Így rövid idő alatt a téli kandallófa készleten lesz Önnél. Bizonyított teljesítményüknek köszönhetően a rendkívül hosszú élettartamú vízszintes-és függőleges fahasogatóinkat a kandallófa előállításakor nagyra értékeli. Ez lehet erősáramú is: fahasogatóink normál 230 voltos és az LSV 560/8 típus pedig 400 V mellett működik. Ennél a hasító erő 8 tonna. A kompakt kivitelnek köszönhetően a fahasogatóinkat helytakarékosan lehet tárolni a szerszámos kamrában, pincében vagy a garázsban . Tűzifa készítése még soha se volt ilyen egyszerű!

Több info >
Termékszűrő
4 termékek találása
Cikkszám 113792 Szállítható
JAVASOLT FOGYASZTÓI ÁR 174 900 Ft 159 900 Ft *
Cikkszám 113791 Szállítható
JAVASOLT FOGYASZTÓI ÁR 142 900 Ft 129 900 Ft *
Cikkszám 113788 Szállítható
JAVASOLT FOGYASZTÓI ÁR 289 900 Ft 265 900 Ft *
Cikkszám 113789 Szállítható
JAVASOLT FOGYASZTÓI ÁR 329 900 Ft 299 900 Ft *
*az ár tartalmaz 27% ÁFA-t plusz Szállítási költség
Előnyök
Holzspalter | AL-KO Spalter mit 2-Hand-Bedienung und Holzhaltevorrichtung

Különösen biztonságos

Fahasogatóink kézvédelemmel, két kezes működtetéssel, fatámasszal, védőborítással és oldalsó kiegészítő falappal nemcsak különösen biztonságosak, hanem használatuk is kényelmes. 

Holzspalter | AL-KO Spalter mit kräftigem Spaltkeil

Tiszta erő

Az erős többszörösen összeheggesztett hasítókereszt garantálja a tökéletes eredményt és a hosszú élettartamot. Még a kemény fát is könnyedén felaprítja. Az erőteljes motornak köszönhetően egyetlen fahasáb sem túl vastag. Hasítóereje elérheti a 8 tonnát is.

Holzspalter | AL-KO Spalter mit einstellbarern Haltern

Tökéletesen állítható

A lökethatárolás, a hasítókés gyors visszatérése és az állítható tartó megalapozza a hatékony munkát.

Holzspalter | AL-KO Holzauflage am Spalttisch

Rakodóval együtt

A hasítóasztali falapok automatikusan középre igazítják a fát. A hasított fák a hasítóasztalra lökődnek, ahonnan könnyedén és biztonságosan eltávolíthatóak vagy akár talicskába is ejthetőek.


Holzspalter | AL-KO Mobiler Spalter mit Rädern

Biztos lábak, mobilis és helytakarékos

A nagy érintkezési felület stabilitást biztosít a munka során. A robusztus kerekekkel mobilisan mozgatható és a szállítása is egyszerűen megoldható. Kompakt felépítésének köszönhetően az AL-KO fahasogatót helytakarékosan tárolhatja fészerében.

Holzspalter | AL-KO Tipps zum Holzspalten

Ötletek és trükkök

A fával való fűtés egyre népszerűbb. Sok ember értékeli azt az érzést, amikor télen a nappaliban a kandalló előtt ül vagy élvezi a cserépkályha melegét. A mondás szerint „ a fa háromszor melegít“: előszöra fa ütésénél/fűrészelésénél, majd az aprításnál és végül , amikor ég. Néhány tanács a fahasogatókhoz:

Vízszintes vagy függőleges fahasogató?
Az álló fahasogatónál a feszítőék függőlegesen működik a törzsben, ezért nagyobb erővel dolgozik. A vízszintes hasogatónál ez pont fordítva van: a fát vízszintesen kell az ékbe tolni. 

Vízszintes fahasogató

| Erős fahasogató, akár 5 tonnás hasítóerővel
| Ideális legfeljebb 52 cm hosszú tűzifa aprításához
| Helytakarékos és hordozható
| Ergonomikus és biztonságos

Függőleges fahasogató
| Nagy teljesítmény, akár 1030 mm nagyságú farönkökhöz is
| Extrém robusztus felépítés
| Hordozható és helytakarékosan tárolható

Először fűrészelni, utána aprítani
Fűrészelje a fát a fahasogatójának nyiláshosszára , azért, hogy ne kelljen kétszer a kezébe vennie.

Biztonság

A fahasogatónak szilárd, egyenes felületen kell állnia. Viseljen biztonsági cipőt, védőszemüveget és kesztyűt. 

A fát lehetőleg frissen aprítsa
Aprítsa fel a firssen vágot fát a rost mentén. Száraz fát aprítani kockázatos, mert széttörhet és a darabok ide-oda röpülhetnek. Az ideális idő a favágáshoz természetesen a tél. 

Tárolás
A feldarabolt fát aprítás után száraz, levegős helyen tárolja és ne túl szorosan egymáshoz. Mielőtt a tűzifa fűtésre alkalmassá válik, típustól függően tárolja minimum egy évig vagy tovább, hogy teljesen kiszáradjon és tökéletesen égjen. 

Tartozék
Biztonsága érdekében fahasogatójához csak eredeti tartozék részeket használjon.

Fahasogató: álló vagy fekvő?
Az AL-KO gépeit különböző hosszúságú rönkök továbbá különböző átmérőjű fadarabokhoz használhatja. Szortimentünkben mind álló mind fekvő fahasogatót is kínálunk. Kialakításuk erőteljes, műkődésüket a kényelem és a lehető legnagyobb biztonság jellemzi. Függőleges fahasogatóink ezenkívül kihajtható biztonsági lábakkal vannak felszerelve és egyenetlen talajon is biztos, kifogástalan munkát tesznek lehetővé.
 
Minden gépünket a beépített kerekeknek köszönhetően egyszerűen el tudja szállítani a kívánt működési helyre. A rugalmas, vízszintes gépeknél a munkamagasságot az egyszerűen kihajtható lábakkal tudja állítani. A vízszintes fahasogató nem csak a stabilitásával , hanem a nagy aprító erejével győz meg minket. A pontos hasításért a hasítóék többszörösen hegesztett és ezáltal hosszú életű. Használja a gyorsfeszítő csavart,hogy a hasító löketet pontosan behatárolja. Álló fahasogatóinknak ezenkívül tartó karmai vannak, ami a vékony és ferdén vágott fát rögzíti és ezáltal egy pontos hasítást tesz lehetővé.Szereti a sütiket?

Az AL-KO Geräte GmbH és partnereinek szüksége van az Ön beleegyezésére (kattintson a  "Egyetértek gombra") az egyes adatfelhasználások érdekében, hogy információkat mentsen egy eszközön és/ vagy lehívja azokat (IP cím, felhasználó azonosító, kereső információk). Az adatokat  személyre szabott hirdetésekhez és tartalmakhoz, hirdetések és tartalmak méréséhez, továbbá a célcsoportokról és termékfejlesztésekről való megszerzésekhez használjuk fel.  A hozzájárulásról és a beállítási lehetőségekről bármikor több információ itt található meg. A "Sütik elutasításra " gombra kattintva bármikor elutasíthatja a beleegyezését. 

Adat használat

Az AL-KO Geräte GmbH olyan partnerekkel dolgozik együtt, akik az Ön eszközéről lehívott adatokat ( nyomkövetési adatokat ) saját céljaikra ( pl. profilok létrehozása )  /  harmadik személyek céljaira dolgozzák fel. Ezért nem csak az adatkövetés begyűjtésére, hanem a szolgáltatók általi további feldolgozásához is  hozzájárulás szükséges. A nyomkövetési adatok csak akkor kerülnek begyűjtésre, ha Ön a sávban az "Egyetértek" gombra kattint.   A partnereknél a következő vállalatok kerülnek szóba:  Facebook Ireland Limited, Google Inc., The Rocket Science Group LLC.

Ezek a partnerek által végzett adatkezelésekről további információk találhatók  az Adatvédelmi nyilatkozatban. Az információk ezenkívül a bannerben ( sávban ) található linken keresztül is lehívhatók.