Kényelmesen használható kandalló-és tűzifa készlet a hideg évszakra

 A fa baltával történő kézi hasítása egy fáradságos és időigényes munka. Azért, hogy ez a jövőben kényelmes legyen,  az AL-KO fahasogatókat erős motorral látták el. Így rövid idő alatt a téli kandallófa készleten lesz Önnél. Bizonyított teljesítményüknek köszönhetően a rendkívül hosszú élettartamú vízszintes-és függőleges fahasogatóinkat a kandallófa előállításakor nagyra értékeli. Ez lehet erősáramú is: fahasogatóink normál 230 voltos és az LSV 560/8 típus pedig 400 V mellett működik. Ennél a hasító erő 8 tonna. A kompakt kivitelnek köszönhetően a fahasogatóinkat helytakarékosan lehet tárolni a szerszámos kamrában, pincében vagy a garázsban . Tűzifa készítése még soha se volt ilyen egyszerű!

Több info >

Termékszűrő


4 termékek találása
Cikkszám 113791 Szállítható
JAVASOLT FOGYASZTÓI ÁR 142 900 Ft 129 900 Ft
Cikkszám 113788 Csak 7 db van raktáron
JAVASOLT FOGYASZTÓI ÁR 299 900 Ft 279 900 Ft
Cikkszám 113789 Szállítható
JAVASOLT FOGYASZTÓI ÁR 329 900 Ft 299 900 Ft
Cikkszám 113792 Szállítható
JAVASOLT FOGYASZTÓI ÁR 174 900 Ft 159 900 Ft
az ár tartalmaz 27% ÁFA-t plusz Szállítási költség
Előnyök
Holzspalter | AL-KO Spalter mit 2-Hand-Bedienung und Holzhaltevorrichtung

Különösen biztonságos

Fahasogatóink kézvédelemmel, két kezes működtetéssel, fatámasszal, védőborítással és oldalsó kiegészítő falappal nemcsak különösen biztonságosak, hanem használatuk is kényelmes. 

Holzspalter | AL-KO Spalter mit kräftigem Spaltkeil

Tiszta erő

Az erős többszörösen összeheggesztett hasítókereszt garantálja a tökéletes eredményt és a hosszú élettartamot. Még a kemény fát is könnyedén felaprítja. Az erőteljes motornak köszönhetően egyetlen fahasáb sem túl vastag. Hasítóereje elérheti a 8 tonnát is.

Holzspalter | AL-KO Spalter mit einstellbarern Haltern

Tökéletesen állítható

A lökethatárolás, a hasítókés gyors visszatérése és az állítható tartó megalapozza a hatékony munkát.

Holzspalter | AL-KO Holzauflage am Spalttisch

Rakodóval együtt

A hasítóasztali falapok automatikusan középre igazítják a fát. A hasított fák a hasítóasztalra lökődnek, ahonnan könnyedén és biztonságosan eltávolíthatóak vagy akár talicskába is ejthetőek.


Holzspalter | AL-KO Mobiler Spalter mit Rädern

Biztos lábak, mobilis és helytakarékos

A nagy érintkezési felület stabilitást biztosít a munka során. A robusztus kerekekkel mobilisan mozgatható és a szállítása is egyszerűen megoldható. Kompakt felépítésének köszönhetően az AL-KO fahasogatót helytakarékosan tárolhatja fészerében.

Holzspalter | AL-KO Tipps zum Holzspalten

Ötletek és trükkök

A fával való fűtés egyre népszerűbb. Sok ember értékeli azt az érzést, amikor télen a nappaliban a kandalló előtt ül vagy élvezi a cserépkályha melegét. A mondás szerint „ a fa háromszor melegít“: előszöra fa ütésénél/fűrészelésénél, majd az aprításnál és végül , amikor ég. Néhány tanács a fahasogatókhoz:

Vízszintes vagy függőleges fahasogató?
Az álló fahasogatónál a feszítőék függőlegesen működik a törzsben, ezért nagyobb erővel dolgozik. A vízszintes hasogatónál ez pont fordítva van: a fát vízszintesen kell az ékbe tolni. 

Vízszintes fahasogató

| Erős fahasogató, akár 5 tonnás hasítóerővel
| Ideális legfeljebb 52 cm hosszú tűzifa aprításához
| Helytakarékos és hordozható
| Ergonomikus és biztonságos

Függőleges fahasogató
| Nagy teljesítmény, akár 1030 mm nagyságú farönkökhöz is
| Extrém robusztus felépítés
| Hordozható és helytakarékosan tárolható

Először fűrészelni, utána aprítani
Fűrészelje a fát a fahasogatójának nyiláshosszára , azért, hogy ne kelljen kétszer a kezébe vennie.

Biztonság

A fahasogatónak szilárd, egyenes felületen kell állnia. Viseljen biztonsági cipőt, védőszemüveget és kesztyűt. 

A fát lehetőleg frissen aprítsa
Aprítsa fel a firssen vágot fát a rost mentén. Száraz fát aprítani kockázatos, mert széttörhet és a darabok ide-oda röpülhetnek. Az ideális idő a favágáshoz természetesen a tél. 

Tárolás
A feldarabolt fát aprítás után száraz, levegős helyen tárolja és ne túl szorosan egymáshoz. Mielőtt a tűzifa fűtésre alkalmassá válik, típustól függően tárolja minimum egy évig vagy tovább, hogy teljesen kiszáradjon és tökéletesen égjen. 

Tartozék
Biztonsága érdekében fahasogatójához csak eredeti tartozék részeket használjon.

Fahasogató: álló vagy fekvő?
Az AL-KO gépeit különböző hosszúságú rönkök továbbá különböző átmérőjű fadarabokhoz használhatja. Szortimentünkben mind álló mind fekvő fahasogatót is kínálunk. Kialakításuk erőteljes, műkődésüket a kényelem és a lehető legnagyobb biztonság jellemzi. Függőleges fahasogatóink ezenkívül kihajtható biztonsági lábakkal vannak felszerelve és egyenetlen talajon is biztos, kifogástalan munkát tesznek lehetővé.
 
Minden gépünket a beépített kerekeknek köszönhetően egyszerűen el tudja szállítani a kívánt működési helyre. A rugalmas, vízszintes gépeknél a munkamagasságot az egyszerűen kihajtható lábakkal tudja állítani. A vízszintes fahasogató nem csak a stabilitásával , hanem a nagy aprító erejével győz meg minket. A pontos hasításért a hasítóék többszörösen hegesztett és ezáltal hosszú életű. Használja a gyorsfeszítő csavart,hogy a hasító löketet pontosan behatárolja. Álló fahasogatóinknak ezenkívül tartó karmai vannak, ami a vékony és ferdén vágott fát rögzíti és ezáltal egy pontos hasítást tesz lehetővé.Szereti a sütiket?

Az AL-KO Geräte GmbH és partnereinek szüksége van az Ön beleegyezésére (kattintson a  "Egyetértek gombra") az egyes adatfelhasználások érdekében, hogy információkat mentsen egy eszközön és/ vagy lehívja azokat (IP cím, felhasználó azonosító, kereső információk). Az adatokat  személyre szabott hirdetésekhez és tartalmakhoz, hirdetések és tartalmak méréséhez, továbbá a célcsoportokról és termékfejlesztésekről való megszerzésekhez használjuk fel.  A hozzájárulásról és a beállítási lehetőségekről bármikor több információ itt található meg. A "Sütik elutasításra " gombra kattintva bármikor elutasíthatja a beleegyezését. 

Adat használat

Az AL-KO Geräte GmbH olyan partnerekkel dolgozik együtt, akik az Ön eszközéről lehívott adatokat ( nyomkövetési adatokat ) saját céljaikra ( pl. profilok létrehozása )  /  harmadik személyek céljaira dolgozzák fel. Ezért nem csak az adatkövetés begyűjtésére, hanem a szolgáltatók általi további feldolgozásához is  hozzájárulás szükséges. A nyomkövetési adatok csak akkor kerülnek begyűjtésre, ha Ön a sávban az "Egyetértek" gombra kattint.   A partnereknél a következő vállalatok kerülnek szóba:  Facebook Ireland Limited, Google Inc., The Rocket Science Group LLC.

Ezek a partnerek által végzett adatkezelésekről további információk találhatók  az Adatvédelmi nyilatkozatban. Az információk ezenkívül a bannerben ( sávban ) található linken keresztül is lehívhatók.