A kerti hulladékot gyorsan és egyszerűen felapríthatja 

A kerted is formában szeretne maradni. Ezért a sövényeket, bokrokat, és fákat sövényvágóval vagy láncfűrésszel rendszeresen kell lenyírni. De mi legyen a levágott részekkel? Komposztaprítóink az egyedülálló forgó-és hengerkéses technikának köszönhetően alkalmasak az ágak, gallyak és a zöldségfélék aprítására. Az AL-KO komposztaprítók széles garattal, innovatív vágó-vagy hengerszerkezettel és stabil futóművel rendelkeznek. Nagy hangsúlyt fektetünk az Ön biztonságára: például amint az AL-KO Easy Crush gyűjtőládáját eltávolítja, a gép automatikusan kikapcsol. Az AL-KO robusztus komposztaprítójával  a munka gyorsan elvégezhető és így bőven marad ideje, hogy élvezze a kertjét. 

Több info >

Termékszűrő

6 termékek találása
Cikkszám 119954 Ismét elérhető 2024.07.22
419 900 Ft
Cikkszám 119685 Csak 1 db van raktáron
429 900 Ft
Cikkszám 119684 Ismét elérhető 2024.07.22
379 900 Ft
Cikkszám 113872 Ismét elérhető 2024.06.25
99 900 Ft
Cikkszám 113871 Ismét elérhető 2024.06.25
59 900 Ft
Cikkszám 113873 Ismét elérhető 2024.06.25
112 900 Ft
az ár tartalmaz 27% ÁFA-t plusz Szállítási költség
Előnyök
Komposztaprító | AL-KO komposztaprító extra nagy garattal

Érti a dolgát

A görgős behúzóval ellátott, extra nagy tölcsérbe az aprítandó anyag könnyedén és kényelmesen beadagolható. A beépített fogantyúnak köszönhetően könnyen szállítható.

Komposztaprító | AL-KO komposztaprító gyűjtőtartály

Jó fogás

Az Easy Crush Hacksler nagyméretű műanyag gyűjtőtartály rendkívül jó alaktartó, ideális az apríték szállításához, a záró érintkező pedig maximális biztonságot garantál működés közben.

Komposztaprító | AL-KO komposztaprító stabilitása

Mindenhol stabilan áll

Széles futómű és jól tapadó, nagy méretű XL kerekek gondoskodnak a stabil állásról és a komposztálás közbeni megbízható kezelésről.

Komposztaprító | AL-KO komposztaprító precíziós vágószerszám

Precíziós vágószerszám

A kiegészítő előaprító késsel ellátott , erős, késes vágószerszám gyorsabb vágást, jobb önbehúzást és hatékony működést biztosít. (csak a TCS 2500 típusnál)

Komposztaprító | AL-KO komposztaprító külön ágadagoló

Külön ágadagoló

A lágyszárú aprítandó anyagok nagyméretű fő betöltő tölcsére mellett a készüléken egy további, különálló ágadagoló is helyet kapott a nagyobb ágak beadagolására - max. ágátmérő : 45 mm (csak TCS 2500 típusnál)

Komposztaprító | AL-KO ötletek és trükkök cserje vagy ág aprításakor

Hasznos ötletek és trükkök


Egy komposztaprító sok kertész számára az alapszerszámok közé tartozik. Gondoskodik arról, hogy a kis ágakból ( AL-KO komposztaprítókkal akár 43 mm vastagot ) , aprítékból/nyesedékből hasznos komposzt váljon.


Kések vagy hengerek?
Feladattól függően késes vagy hengeres komposztaprítóra van szükség. A késes komposztaprító megfelelő választás a fásabb,levelesebb kerti hulladékokhoz. Aprítékával például jól beteríthetők az ágyások. Míg egy hengeres komposztaprító inkább durva aprítékot készít. A komposztálandó anyagot egyszerre aprítja és pépesíti, ezzel gyorsítja a komposzt lebomlásának folyamatát. 


Biztos állás
Aprításnál az apríték ellenállást fejt ki. Ez azt jelenti, hogy a beindítás előtt meg kell győződni arról, hogy az aprító valóban stabilan áll. 

Mit lehet aprítani és mit nem? 
A komposztaprító alkalmas az ágak, nyesedékek, hosszú szárú, kemény vagy éppen elszáradt virágszárak, cserjék, bokrok és fadarabok felaprítására. Az optimális eredmény elérése érdekében az ágakat kicsire vágja fel.

Az apríték helyes bevitele
Alapvetően az aprítékokat csak bele kell helyzeni, ha a gép be van kapcsolva. A beletett aprítékot a gép beszívja. Puha aprítékot mindig ágakkal keverve kell feldolgozni, hogy az aprítókések eltömődését megakadályozzuk. Csak annyi aprítékot kell után tölteni, hogy a garat ne tömődjön el. A vastagabb ágakat erősen kell tartani, különben a motort túlterheljük. 

Óvatosság az aprításnál 

Aprításnál ajánlott az óvatosság, mert a hengerek és a kések veszélyesek lehetnek. Ajánlatos védő szemüveget használni, mert az ágak aprításánál mindig kisebb darabok röpülhetnek ide-oda. 

Ajánljuk még: A ruházat legyen megfelelő ( szoros ) és ne akadályozzon, továbbá a hosszú hajat célszerű összefogni. Aprításnál az ideális védőfelszerelés fülvédőből, védő szemüvegből, munkakesztyűből és biztonsági cipőből áll. 

Kés

A késes aprító pengéinek természetesen mindig élesnek kell lennie, hogy a legjobb munkát biztosítsa. Ellenőrizze rendszeresen a késeket és igény szerint cserélje ki. Az AL-KO online webshoppunkban megtalálja a tartalék késeket is.Aprítás után
A gépet ki kell tisztítani ( természetesen előtte a hálózatból ki kell húzni ) és száraz helyre állítani. Az aprítót nem szabad folyó vízzel és magasnyomású mosóval tisztítani továbbá nem szabad tisztító- illetve oldószert használni. Használjon egy puha kefét vagy rongyot.

Komposztaprító | AL-KO komposztaprító apróra vágás

AL-KO komposztaprító termékcsalád

Amikor a fák, sövények és bokrok tavaszi vagy nyári metszése esedékes, ez sok munkát jelent egy nagy kertben. Komposzt aprítóink nagy segítséget nyújtanak, mivel segítenek az ágak és egyéb kerti hulladékok könnyű aprításában. Nagy teljesítményük mellett az AL-KO kerti aprítógépei magas szintű felhasználóbarát és magas biztonsági előírásokkal bírnak.

 Komposztaprító solo® by AL-KO  TCS Duotec:
| Gyors munkavégzés az innovatív vágóműben végzett aprítással
| További külön ágadagoló az aprítandó anyagok bevezetéséhez 40 mm átmérőig
| Golyóscsapágyazott XXL kerekek a könnyebb szállításért
| Nagy betöltőtölcsér az aprítandó anyag behúzásával
| Biztonságosabb, szélesebb állvány és könnyebb szállíthatóság

AL-KO Easy Crush komposztaprító:

|
Több teszt győztese
| Nagy teljesítményű, 2800 W-os motor
| Stabilan álló ház XL kerekekkel a könnyebb szállításért
|
Tömővel együtt: az aprítandó anyagok egyszerű feldolgozása és adagolása érdekében

Aprítson zöld hulladékot, komposztáljon hatékonyabban - AL-KO komposztaprító gépekkel


Valamennyi komposztaprítót egyszerű, kényelmes és egyben biztonságos használat jellemzi. Minőségi jellemzők: stabil kivitelezés, erőteljes elektromos  230 V-os és nagyfeszültségű motorokhoz. Ezenkívül precíziós vágószerszámot, széles futóművet használunk a mozgékonyság és a stabilitás érdekében, valamint csúszásgátló XL kerekeket a könnyű haladás érdekében, még durva és lejtős terepen is.


Szereti a sütiket?

Az AL-KO Geräte GmbH és partnereinek szüksége van az Ön beleegyezésére (kattintson a  "Egyetértek gombra") az egyes adatfelhasználások érdekében, hogy információkat mentsen egy eszközön és/ vagy lehívja azokat (IP cím, felhasználó azonosító, kereső információk). Az adatokat  személyre szabott hirdetésekhez és tartalmakhoz, hirdetések és tartalmak méréséhez, továbbá a célcsoportokról és termékfejlesztésekről való megszerzésekhez használjuk fel.  A hozzájárulásról és a beállítási lehetőségekről bármikor több információ itt található meg. A "Sütik elutasításra " gombra kattintva bármikor elutasíthatja a beleegyezését. 

Adat használat

Az AL-KO Geräte GmbH olyan partnerekkel dolgozik együtt, akik az Ön eszközéről lehívott adatokat ( nyomkövetési adatokat ) saját céljaikra ( pl. profilok létrehozása )  /  harmadik személyek céljaira dolgozzák fel. Ezért nem csak az adatkövetés begyűjtésére, hanem a szolgáltatók általi további feldolgozásához is  hozzájárulás szükséges. A nyomkövetési adatok csak akkor kerülnek begyűjtésre, ha Ön a sávban az "Egyetértek" gombra kattint.   A partnereknél a következő vállalatok kerülnek szóba:  Facebook Ireland Limited, Google Inc., The Rocket Science Group LLC.

Ezek a partnerek által végzett adatkezelésekről további információk találhatók  az Adatvédelmi nyilatkozatban. Az információk ezenkívül a bannerben ( sávban ) található linken keresztül is lehívhatók.