Levelek és növényi maradványok elfújása vagy elszívása

Lombszívóink két különböző funkciót kínálnak, ha a lombot el akarja távolítani: lombgyűjtés komposztaprító funkcióval és lombfújással. Lombszívóink motorjai benzinesek vagy EnergyFlex akkumulátorosak. Rövid idő alatt eltávolítja a lombot és más növényi részt a a kapubejáróról, a járdáról és a fűről. Azután csupán csak a maradványt kell a komposztálóba vagy a szerves hulladékgyűjtőbe helyeznie.  A nagy gyűjtőzsák cipzárral van ellátva, ami megkönnyíti a kiürítést. Különösen ősszel és a nagy kertekben veheti hasznát az AL-KO lombszívóinak.  

Több info >

Termékszűrő

7 termékek találása
Cikkszám 113662 Csak 5 db van raktáron
JAVASOLT FOGYASZTÓI ÁR 59 900 Ft 56 900 Ft
Cikkszám 127141 Csak 5 db van raktáron
JAVASOLT FOGYASZTÓI ÁR 379 900 Ft 344 900 Ft
Cikkszám 113537B Ismét elérhető 2024.07.29
JAVASOLT FOGYASZTÓI ÁR 19 900 Ft 11 900 Ft
Cikkszám 127507 Csak 1 db van raktáron
55 990 Ft
Cikkszám 113610 Csak 5 db van raktáron
JAVASOLT FOGYASZTÓI ÁR 37 900 Ft 35 900 Ft
Cikkszám 127380 Csak 1 db van raktáron
136 900 Ft
Cikkszám 113922 Csak 5 db van raktáron
JAVASOLT FOGYASZTÓI ÁR 27 900 Ft 24 900 Ft
az ár tartalmaz 27% ÁFA-t plusz Szállítási költség
Előnyök
AL-KO Lombszívó és lombfújó előnyök| Seprű helyett kényelmesen

Kényelmes használat seprű helyett

Sokoldalúan és rugalmasan használható, az EnergyFlex család lombfúvója gondoskodik az udvaron és a kertben a rendről. Mindezek mellett a 250 km/ó sebességű légáram  szabályozható, a csomagolásban található két csőrátét pedig lehetőséget ad szelektív vagy lapos munkamód között választani. Ez utóbbi könnyen eltávolítható az egyszerű tárolás érdekében.


AL-KO lombszívó és lombfúvó előnyök | Akku-családok

Egy akku minden géphez

Az Energy Flex-család szíve az erőlteljes lítium-ion akkumulátor, ami minden készülékhez passzol. A fűnyírókat akkuval és töltővel szállítjuk, a kézi gépeket pedig akku és töltő nélkül. A szegélynyírón, sövényvágón és lomfúvón kívül az Energy Flex család még további olyan készülékeket is ajánl, amely ugyanazzal az akkuval működtethető.

AL-KO lomszívó és lombfúvó előnyök | 2 in 1 funkció

2-in-1 funkció

 Ha ősszel lehullanak a falevelek, a lombszívóknak és lombfúvóknak kéznél kell lenni.Mind a solo® by AL-KO 442 benzines lomszívó, mind pedig az AL-KO LBV 4090 akkus lombszívó egyesíti mindkettő egy készülékben.AL-KO lombszívó és lombfúvú | Áttekintés

Áttekintés

Amikor ősszel lehullik a lomb, érdemes kéznél tartani a lombfúvót és lombszívót.

| solo® by AL-KO 442
A kompakt solo® by AL-KO 442 egy gépben ötvözi a két készülék előnyeit úgy, hogy először összefújja, majd felszívja a lehullott leveleket.- a különböző funkciók között egyetlen kézmozdulattal lehet váltani. 

| solo® by AL-KO 750 P
A nagyteljesítményű, 75 cm munkaszélességű lombszívó és az erős 2,0 kW-os Briggs&Stratton motor csak szív és szív és szív – akkor is, ha nedves vagy vizes helyen , zöldfelületeken és utakon kell vele dolgozni. 

| Akkus lomfúvó AL-KO LB 36 Li

Az AL-KO Lb 36 Li akkumulátoros lombfújó az EnergyFlex család része és az akkumulátoros motorjával, könnyű súlyával ideális otthoni használatra.

AL-KO Lombszívó és lombfúvó | Áttekintés
Tippek & trükkök

Ha az ősz már beköszöntött hozzánk, látjuk az elszíneződott fákat és séta közben halljuk a zizegést. Hullanak a levelek és beborítják a talajt, a kertben is. De a lombot újra lehet hasznosítani.

| Fűkárok

A lomb az őszi kertet színesre festi - de nem kell a fűvön maradnia. A frissen vetett fűnél különösen fontos az avar réteg eltávolítása , mivel a rothadó lomb tönkreteheti a fiatal , érzékeny gyepet és egy jól benőtt fűterület is elsárgulhat alatta.


| Egyszerű eltávolítás

Amikor a levelek csak szórványosan kezdenek a fűre hullani, össze lehet szedni őket fűnyíróval. Ha az avarréteg vastagabb, nehezebb már, mivel a gyűjtőkosár gyorsan tele lesz. Ekkor segít a lombszívó vagy a lombfújó. 

| Lombszívó komposztaprító funkcióval

A lombszívó előnye, hogy a leveleket összeszedi és rögtön kicsire aprítja. Ezáltal a lomb mennyisége kevesebb lesz. Ezenkívűl ezt rögtön mulcsként fel lehet használni a virágyágyásokhoz. Nemcsak fagyvédelmet biztosít a sövények, bokrok és rózsák gyökerének, hanem fontos tápanyagot is. A földigiliszták számára is védelemet ill. tápanyagot ad az avar. Az AL-KO lombszívók praktikus gyűjtőzsákkal rendelkeznek, amiben az felszívott leveleket jól össze lehet gyűjteni. A gyűjtőzsák segítségével a komposztált leveleket újra szét lehet teríteni. | Komposzt

Ha a kertben sok a lehullott levél és az ágyásokat a mulcsréteg már beborította, egyszerűen össze tudja gyűjteni egy hordóba vagy hasonló tartályba. Tartsa az avart abban nedvesen és nyomja össze mindig a leveleket úgy, hogy kevesebb helyet foglaljon el. Egy idő után felbomlik és mulcsként tudja felhasználni. 

Egy másik lehetőség a lehullott levelek hasznosítására a komposztálás. Gyűjtse össze zsákokba a száraz leveleket és keverje apránként a komposzt közé. A konyhai hulladék , a fű és a levelek váltakozó aránya így optimális lesz. Ezáltal a nitrogén és szén legelőnyösebb arányát éri el a rothadó anyagban. 

Aki a lehullott leveleket komposztálás miatt tartályba szeretné összegyűjteni, a lombszívó fújófunkcióját tudja erre használni és ezáltal a leveleket egy helyre összehordani. 

| Figyeljen a levélbetegségekre

A lehullott levelek összegyűjtésénél figyeljen a betegségek előjeleire mint pl. a fekete folt betegségre. A betegség előidézője nagyon erőteljes, így aztán tavasszal újra előfordulhat. A komposztban néha több éven át tartja magát. Az így érintett leveleket mélyen a talajba kell beásni, vagy a komposztrakás közepébe tenni, ahol a spórák a meleg következtében elpusztítják. Másik lehetőség, ha a beteg leveleket kidobja a maradék szeméttel.

Lombszívó és lombfúvó különböző változatban  

Szeles időjáráskor nem könnyű, a ház körül és a kertben a tisztaságról gondoskodni. Benzines lombszívónkat mindenekelőtt nagy telkeken ajánljuk , ami optimális segítséget jelenthet ennél a kerti munkánál.

A hagyományos hordozható lombszívó és lombfújó mellett van tolható is, mint a solo® by AL-KO 750P.Ez a lombszívó 2,0 kW teljesítményű Briggs & Stratton motorral működik. Golyóscsapágyas kerekekkel a gépet kényelmesen tudja használni nagy, nehezen járható vagy meredek területen is. Lombszívónk motorja nagyon erős és rendkívüli szívóerőt garantál. Rövid idő alatt el tudja távolítani a lehullott leveleket és más növényi részeket a telkéről. A beépített aprító turbina azonnal apróra vágja a felszívott kerti hulladékot.


Szereti a sütiket?

Az AL-KO Geräte GmbH és partnereinek szüksége van az Ön beleegyezésére (kattintson a  "Egyetértek gombra") az egyes adatfelhasználások érdekében, hogy információkat mentsen egy eszközön és/ vagy lehívja azokat (IP cím, felhasználó azonosító, kereső információk). Az adatokat  személyre szabott hirdetésekhez és tartalmakhoz, hirdetések és tartalmak méréséhez, továbbá a célcsoportokról és termékfejlesztésekről való megszerzésekhez használjuk fel.  A hozzájárulásról és a beállítási lehetőségekről bármikor több információ itt található meg. A "Sütik elutasításra " gombra kattintva bármikor elutasíthatja a beleegyezését. 

Adat használat

Az AL-KO Geräte GmbH olyan partnerekkel dolgozik együtt, akik az Ön eszközéről lehívott adatokat ( nyomkövetési adatokat ) saját céljaikra ( pl. profilok létrehozása )  /  harmadik személyek céljaira dolgozzák fel. Ezért nem csak az adatkövetés begyűjtésére, hanem a szolgáltatók általi további feldolgozásához is  hozzájárulás szükséges. A nyomkövetési adatok csak akkor kerülnek begyűjtésre, ha Ön a sávban az "Egyetértek" gombra kattint.   A partnereknél a következő vállalatok kerülnek szóba:  Facebook Ireland Limited, Google Inc., The Rocket Science Group LLC.

Ezek a partnerek által végzett adatkezelésekről további információk találhatók  az Adatvédelmi nyilatkozatban. Az információk ezenkívül a bannerben ( sávban ) található linken keresztül is lehívhatók.