A környezetbarát vízellátásért a háztartásban és a kertben

Az AL-KO házi vízművek leginkább háztartási gépek vízellátására, kertek hatékonyan történő automatikus öntözésére, valamint a hálózati nyomás fokozására alkalmasak, melyhez a vizet kútból, vagy ciszternákból nyerhetik. A házi vízmű egy jó és környezettudatos befektetés, mivel az ivóvíz felhasználásunkat csökkenthetjük általa. Emellett az AL-KO termékek energiatakarékosak és típustól függően akár ECO üzemmóddal is rendelkeznek, ami az energiafelhasználást további 15%-kal csökkenti

Az AL-KO házi vízellátó automaták kis helyigényük és könnyű kezelhetőségük mellett állandó víznyomást biztosítanak ingadozások nélkül, ezért különösen alkalmasak esőztetők üzemeltetéséhez. Automatikus, elektronikusan vezérelt házi vízellátást biztosítanak vízvételezés esetén. A házi vízellátó automata költségtakarékos üzemeltetést eredményez mosógép vagy zuhanyzó használata esetén. A beépített szárazon futás védelem hatékonyan óvja a szivattyút a vízhiány esetén előforduló károktól. A könnyen tisztítható XXL-es szűrő pedig optimális védelmet biztosít a szennyeződések ellen. A szűrőbe épített visszacsapó szelepnek köszönhetően az AL-KO házi vízellátó automata képesek a hatékony víz felszívásra és ezáltal könnyen használatba vehetők.

Több info >

Nem találhatók szűrők
A termék nem található.
az ár tartalmaz 27% ÁFA-t plusz Szállítási költség
Előnyök házi vízmű
Házi vízművek | AL-KO házi vízművek előnyök

Minden egyben

Az AL-KO Premium házi vízellátók egyesítik a házi vízellátók és a házi vízellátó automaták előnyeit: teljesen automata üzem, eletronikus felügyelet és alacsony energiafelhasználás.

Házi vízellátó| AL-KO takarékos és teljesen automata

Takarékos és teljesen automata

Áramfogyasztása alacsonyabb, mivel a házi vízművek a kisebb vízelvezetéseket a nyomástartó tartály víztartályából adagolják. Ez tovább fokozható az opcionális ECO móddal, amelyben a szivattyú még gazdaságosabban és hatékonyabban működtethető.

Házi vízellátó | AL-KO Tartálynyomás - felügyelet

Tartálynyomás-felügyelet

Az intelligens, elektronikus vezérlés nemcsak a házi vízmű működését felügyeli szárazon futás ellen, hanem azt is rendszeresen ellenőrzi, hogy van-e elegendő levegő a nyomástartó tartályban, ezáltal nagyobb működési biztonságot és tartósságot biztosít.

Házi vízellátó | AL-KO okos vezérlés

Okos vezérlés

Az intelligens, Flow Control System rendszerrel rendelkező elektronikus vezérlés folyamatosan felügyeli a házi vízmű működését, így optimális védelmet nyújt a szivattyúnak szárazon futás ellen. Ha vízhiány lép fel, a szivattyú leáll.

Házi vízmű | AL-KO Flow-Measurement-System

Minden szem előtt

Az FMS (Flow Measurement System) rendszernek köszönhetően a digitális kijelzőn megjelenik minden üzemállapot, mint például a hozam vagy a nyomás. Így az aktuális üzemállapot mindig leolvasható és – ha szükséges – egyszerűen módosítható.

Házi vízmű | AL-KO házi vízmű integrált  XXL-szűrővel

Tiszta ügy

A különösen nagy méretű, beépített XXL szűrő (Comfort és Premium típusoknál) optimálisan védi a szivattyút és a visszacsapószelepet a szennyeződésektől, így folyamatos üzemet garantál. Tisztításhoz és cseréhez a szűrő könnyen kivehető, a szívószerelvények leszerelése nélkül.


Házi vízmű | AL-KO halk házi vízmű

Meglepően halk

Akár a házba, akár pincébe telepítve, a HW 6000 FMS Premium házi vízmű állandó nyomást szolgáltat és automatikusan bekapcsol vízvételezésnél – a maximális zajkibocsátása pedig 73 dB (A), ami rendkívül halk üzemmódot jelent.


Házi vízmű| AL-KO HW 6000 FMS Premium

Hatékony és takarékos

30% feletti hatásfokával a HW 6000 FMS rendkívül hatékony és energiatakarékos. Az energiafelhasználás ráadásul további 15%-kal csökkenthető az energiatakarékos Eco-Mode kapcsolással


Házi vízellátó | AL-KO 5-lépcsős szállítási technika

Teljesítmény minden szinten

A HW 6000 FMS 5 fokozatú rendszere 6000 l/h maximális hozamot tesz lehetővé. A működést egy intelligens, elektronikus vezérlés felügyeli, mely a beépített, szárazon futáselleni védelemmel együtt a szivattyú hosszú élettartamát garantálja.


Házi vízmű | AL-KO házi vízmű bevetésen

Házi vízmű - mi is az?

Egy házi vízmű tökéletes megoldást jelent a kútvíz felhasználására, ami környezetvédelmi szempontból nagy jelentőséggel bír. Az AL-KO házi vízművek a ciszternák, kutak, vagy esővízgyűjtő tartályok vizét akár 60m magasra is eljuttatják. Az XXL méretű szűrő és a visszacsapó szelep a szivattyút és a hálózatot óvják a lerakódásoktól. Használja ki Ön is ezeket a lehetőségeket.Premium-házi vízművek 

| Elektronikus kijelzővel

|Integrált XXL méretű előszűrő

| Flow-Control-System®

|Nagyon halk működés


Comfort-házi vízművek

| Integrált XXL méretű előszűrő
| Flow-Measurement-System
|Megbízható és halk működés

Classic-házi vízművek
| Robosztus, erős modellek
| Egyszerű üzembe helyezés
| Gondozásmentes a hosszú életű motor révén
| Manométerrel, nyomáskapcsolóval és csatlakozókábellel

Előnyök házi vízművek
Házi vízmű| AL-KO kompakt és nagyteljesítményű  házi vízmű

Kompakt és nagyteljesítményű

A házi vízellátó automaták elektronikusan vezéreltek, és felépítésük a házi vízművekénél kompaktabb és könnyebb. Állandó nyomást biztosítanak ingadozások nélkül, ezért különösen alkalmasak esőztetők üzemeltetéséhez.

Házi vízellátó automata | AL-KO házi vízellátó automata szárazonfutás védelemmel

Széleskörű védelem

A beépített szárazon futás elleni védelem hatékonyan óvja a szivattyút a vízhiány esetén előforduló károk ellen. A könnyen tisztítható XXL-es szűrő pedig optimális védelmet biztosít a szennyeződések ellen.

Házi vízellátó automata | AL-KO házi vízellátó automata okos vezérléssel

Okos vezérlés

Az intelligens, Automatic Control funkcióval rendelkező elektronikus vezérlés folyamatosan felügyeli a házi vízellátó automata működését, így optimális védelmet nyújt a szárazon futás ellen. Ha vízhiány lép fel, a szivattyú azonnal leáll.

Házi vízellátó automata| AL-KO házi vízellátó automata HWA 6000/5 Premium

Magas hatásfok, csendes működés

Az 5 fokozatú, nagy nyomású szállítástechnika 30% feletti hatásfokának köszönhetően a HWA 6000/5 Premium házi vízellátó automata nemcsak bámulatosan hatékony, de 71 db(A) zajszintjével kellemesen halk is.

Házi vízellátó automata | AL-KO házi vízellátó automata bevetésen

Házi vízellátó automata - mi is ez?

Az intelligens elektronikus vezérlés éjjel nappal felügyeli a szivattyút, ezáltal nem áll fenn a szárazra futás veszélye. Vízkimaradás esetén a házi vízellátó automata azonnal kikapcsol – így a szivattyú nem forrósodik fel.Premium-házi vízellátó automaták 

Állandó nyomás rendkívül halk üzemmód mellett


Comfort házi vízellátó automaták 
Teljesen automata üzem, egyszerűen telepíthető

Házi vízmű és házi vízellátó automata | AL-KO spóroljon vizet a háztartásban és a kertben is

Vízspórolás könnyedén

Az átlagos felhasználó 120 liter vizet használ naponta Az esővíz kiegészítő használatával 35-40l ivóvizet takaríthatunk meg naponta személyenként.  

A víz nagyobbik fele használati vízként hasznosul:
| Mosás , tusolás & testápolás: 36 %
| WC-használat: 36 %
| Mosás: 12 %
| Kiskereskedelem: 9 %
| Kert, tisztítás, autóápolás: 6 %
| Mosogatás: 6 %
| Evés és ivás: 4 %

Az ivóvíz felhasználás minden további nélkül 33%-kal (WC és kert) csökkenthető az esővíz felhasználásával.

Esővíz felhasználás a házban

A kertben az esővíz felhasználása nagyon egyszerű, egy esővíz gyűjtő tartály és egy szivattyú kell hozzá. A házon beüli esővíz felhasználás során azonban egy-két dologra figyelnünk kell:| A megfelelő helyre építsen egy víztárolót, amely 18 °C tárolási hőmérsékletet biztosít a víznek. A szokásos víztároló kapacitása 2.000 és 10.000 liter között mozog. Ezek többnyire föld alatti ciszternák betonból vagy műanyagból.


| A vizet a tárolás előtt meg kell szűrni, hogy megfelelő legyen a vízminőség. Lefolyócső szűrő, központi gyűjtő szűrő, vagy készen beépített szűrő képzik a tipikus megoldásokat.

| Ivó- és esővíz rendszerek szigorúan szétválasztandók– ez az egyik legfontosabb alapkövetelmény. Hogy ne legyen keveredés a vezetéktípusokat kötelezően jelölni kell. Ezen felül az esővíz csapokat „nem ivóvíz” felirattal is el kell látni.

| Házi vízellátó nélkül nincs nyomás: használjon AL-KO házi vízművet vagy házi vízellátó automatát, hogy a víz igény szerint rendelkezésre álljon.Rechtliches: Die Nutzung von Regenwasser im Garten unterliegt keinen besonderen Verordnungen – im Haus ist jedoch laut Trinkwasserverordnung die Inbetriebnahme der zuständigen Behörde (meist Gesundheitsamt) anzuzeigen und auch von dieser Stelle überwachen zu lassen. Darüber hinaus ist auch die Wasserversorgungssatzung der örtlichen Gemeinde zu beachten. Sie kann im Extremfall den sogenannten "Benutzungszwang" von Wasser aus der öffentlichen Wasserversorgung vorsehen.

Hosszú élettartamú házi vízművek
Ahhoz, hogy a házi vízművünk a feladatait folyamatosan ellássa, be kell, hogy tartson néhány biztonsági intézkedést. Így modelltől függően a nyomástartály lehet nemesacél, ami megvéd a korróziótól és rozsdától.A beépített szárazonfutás védő kikapcsolja a szivattyút, ha a víz nem folyik. A nagy, könnyen tisztítható előszűrő összegyűjti a nagy és kevésbé nagy szennyeződéseket a vízből és garantálja a hosszú élettartamot.Különösen erős: szivattyúink egytől 5-fokozatú szivattyú járókerékkel rendelkeznek és ezzel egészen 60 m szállítási magasságot és 6000 l/ó szállított mennyiséget is elérhetnek.


Házi vízellátó automata: állandó nyomás az intelligens vezérlésnek köszönhetően


A készülékeink minőségéért két dolog felelős: egyrészt az intelligens , elektronikus vezérlésű Automatic Control - ez felügyeli a házi vízellátó automata üzemét folyamatosan és gondoskodik a szárazonfutás optimális védelméről. Másrészt a motorok rendkívül erősek. Maximum 14000 W teljesítményűek és 1-5 fokozatú szivattyú járókerékkel maximum 6000 l/ó -t képesek szállítani. A maximális szállítási magasság házi vízellátó automatáinknál 60 m.


Szereti a sütiket?

Az AL-KO Geräte GmbH és partnereinek szüksége van az Ön beleegyezésére (kattintson a  "Egyetértek gombra") az egyes adatfelhasználások érdekében, hogy információkat mentsen egy eszközön és/ vagy lehívja azokat (IP cím, felhasználó azonosító, kereső információk). Az adatokat  személyre szabott hirdetésekhez és tartalmakhoz, hirdetések és tartalmak méréséhez, továbbá a célcsoportokról és termékfejlesztésekről való megszerzésekhez használjuk fel.  A hozzájárulásról és a beállítási lehetőségekről bármikor több információ itt található meg. A "Sütik elutasításra " gombra kattintva bármikor elutasíthatja a beleegyezését. 

Adat használat

Az AL-KO Geräte GmbH olyan partnerekkel dolgozik együtt, akik az Ön eszközéről lehívott adatokat ( nyomkövetési adatokat ) saját céljaikra ( pl. profilok létrehozása )  /  harmadik személyek céljaira dolgozzák fel. Ezért nem csak az adatkövetés begyűjtésére, hanem a szolgáltatók általi további feldolgozásához is  hozzájárulás szükséges. A nyomkövetési adatok csak akkor kerülnek begyűjtésre, ha Ön a sávban az "Egyetértek" gombra kattint.   A partnereknél a következő vállalatok kerülnek szóba:  Facebook Ireland Limited, Google Inc., The Rocket Science Group LLC.

Ezek a partnerek által végzett adatkezelésekről további információk találhatók  az Adatvédelmi nyilatkozatban. Az információk ezenkívül a bannerben ( sávban ) található linken keresztül is lehívhatók.