Kerti gép vásárlás online, rizikó nélkül

Visszaküldés, visszahívás és reklamáció

Az AL-KO Online-Shopban való vásárlással Ön semilyen rizikót nem vállal: Amennyiben nem elégedett a kerti géppel vagy tévedésből rosszat rendelt, ez nem jelent problémát. 

Visszaküldés

A visszaküldés lejelentéséhez használja online felületünket:

Visszaküldés lejelentés>

Fontos információk a lítium-ion akkumulátorok és gépek visszaküldéséről

A lítium-ion akkumulátorok minden szállítását mind haza mind nemzetközi szinten a Veszélyes árukról szóló törvény szabályozza. Ezek a szabályok a kereskedelmi és magánszektor szállítmányára egyaránt vonatkoznak, beleértve a gyártónak vagy az eladónak történő visszaküldést is. A lítium-ion akkumulátorok mellett a gépbe beépített vagy mellécsomagolt akkumulátorok is érintettek.  

A visszaküldés különböző okokból történhet: 
| Visszahívás
| Reklamáció
| Visszáru
| Javítás
| Megsemmisítés

Azért, hogy az Ön számára legmegfelelőbb lebonyolítást ki tudja választani, a Veszélyes árukról szóló törvény összetettsége miatt az alábbi információkat és dokumentumokat készítettük össze.

Fontos: Elöljáróban szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy Ön, mint a feladó/csomagoló felelős az akku helyes nyilatkozatáért, a kísérő dokumentumokért  és visszaküldendő csomagolás címkézéséért a Veszélyes áru törvény szerint!
Ha a csomag ellenőrzése során hiba tapasztalható ( pl. hiányzik a jelzés ), akkor ez Önt, mint feladó/csomagoló közvetlenül érinti  (pl. bírság).  Ugyanúgy felelős lehet akkor, ha hibás vagy sérült akkut ad fel a visszaküldés kizárása ellenére és ebből baleset/tűz keletkezne.

A lítium-ion akkumulátorok vagy gépek törvényileg meghatározott visszaküldéséhez  kérjük, hogy lépésről lépésre végezze el a következő pontokat. 

Tájékoztató dokumentum „Lítium-ion akkumulátor és gépek“ szállításához

Minden alapvető információt és részletet a következő dokumentum tartalmaz, amit többek között a pontok további feldolgozásához fel kell használni: 
Lítium-ion akkumulátorok szállítása elektromos szerszámokhoz és elektromos kerti képekhez (PDF)

Kérjük olvassa el az első oldalt és folytassa a következő ponttal  "Az akku minősítése". Ne hagyja, hogy a "kereskedelmi" szó megzavarja. A veszélyes árukról szóló törvény a végfelhasználókra , a privát hatáskörben történő áruszállítás esetére is érvényes. 

Általános megjegyzés: A légi közlekedésre (IATA) vonatkozó fejezetek nem relevánsak (5-7 oldal).

Az akku minősítése
Ez a kiinduló pontja a további eljárás kiválasztásának a lítium-ion akkuk vagy gépek visszaküldéséhez. Az értékelés megítéléséhez  az akku állapota mellett (sérült/nem sérült) az energiatartalom wattórában (röviden "Wh") kifejezve is meghatározó, amint azt már a fent említett dokumentum 1 oldalán említettünk.  Ez az érték megtalálható az akku és/vagy gép típustábláján.  

Miután mindkét kritériumot meghatározta, kérjük használja a 2.oldalon található folyamatábrát az akkumulátor megítéléséhez és a helyes visszaküldési mód kiválasztásához. Kérjük vegye figyelembe a mindenkori döntési szintnél az oldalutasításokat, aminél a döntési szintet "igennel" lehet megerősíteni. Minden akkunk UN ellenőrzött!

Miután kiválasztotta, olvassa át figyelmesen a dokumentumon belül mindig a megadott oldalt (a Légi fuvar nem releváns!) és folytassa az alábbi "Csomagolás" ponttal.

Fontos: "Kritikus" (hibás vagy sérült) lítium-ion akkumulátor ki van zárva a szállításból és nem szabad csomagküldő szolgálattal szállítani!

A következő esetekben kritikus egy akkumulátor (lásd Dokumentum, 8.oldal, jobbra):
| Az akkumulátor háza erősen sérült
| Termikus alakváltozás (megolvadt csatlakozó kábel vagy deformált ház)
| Megnövekedett felmelegedés kikapcsolt állapotban (nem a használatnál vagy töltésnél)
| Folyadék szivárgás
| Gázszivárgás

A fenti "kritikus" eseteknél kérjük forduljon a legközelebbi kommunális hulladékkezelőhöz. A hozzánk való visszaküldés nem megengedett! A  "nem kritikus" akkuk elküldése azonban lehetséges (lásd 8.oldal, balra).

Csomagolás:
A csomagoláshoz lehetőség szerint az eredeti kartont használja (amennyiben nem sérült) és a hozzá tartozó csomagolási segédanyagokat. A kartonnak alap esetben a megfelelő  jelzéssel kell rendelkeznie, amennyiben nem egy kritikus vagy megsemmisítendő akkuról van szó.

Ha egy tüzetes ellenőrzés után nem ez a helyzet, kérjük helyezze el a kiválasztás szerinti szükséges és helyes jelzést. Ezzel a következő szakasz foglalkozik.

Ha nincs meg az eredeti doboz vagy sérült és az akku energiatartalma > 100 wattóra vagy nem egy kritikus akkumulátor, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot  (Tel.: +36 29 537 50) és adja meg az akku/gép cikkszámát/megnevezését (→ lásd Típustábla).

Ezután egy speciális szállítási kartont biztosítunk, amely a Veszélyes árukról szóló törvény miatt kötelező. Amennyiben a gépet akkuval együtt küldené vissza, akkor 2 kartont kap tőlünk, aminél a kisebb az akku csomagolására szolgál és a géppel együtt a nagyobb dobozba kell elhelyezni. Ezenkívül szükséges, hogy a karton, amelyben az akku van, szálerősítésű ragasztószalaggal ( barkácsáruházakban kapható ) legyen lezárva.

Bármely, kereskedelemben kapható szállítási karton használható olyan akkumulátorokhoz és gépekhez, amelynek energiatartalma  ≤100 wattóra, mivel ehhez igénybe lehet venni a Veszélyes árukra vonatkozó törvény alóli "mentességet" (a nem kritikus akkuk kivételek).

A szállító doboz mellett  az akkuk biztosítása is nagyon fontos szerepet játszik a  szállítmányon belül.  Ezért kéjük vegye figyelembe a csomagoláshoz az információs dokumentumon belül , a megadott oldalon az adatokat. Ha ehhez csomagolási segédanyagra lenne szüksége, különösen a nem kritikus akkuknál, kérjük adja meg ezt a karton igénylésénél. Ebben az esetben a szükséges töltőanyagot rendelkezésre fogjuk bocsátani.  

Megjegyzés: Egy „rövidzárlat elleni védelmet" az akku érintkezőinek ragasztószalaggal történő leragasztásával vagy külön műanyag zacskóba történő csomagolással lehet elérni.  

Jelzés:
A lezárt csomagolás után következhet a szállítási karton megjelölése, amennyiben nem eredeti kartont lett használva. Kérjük válassza ki az információs dokumentumban az adatok alapján a megfelelő címkét, nyomtassa ki és tegye a szállítási karton oldalára ( nem fölé vagy alá!).  

Mellékelve megtalálja a különböző veszélyes áruk címkéit küldeményének hivatalos jelöléséhez:  

Lítium-ion akkumulátorok címkéje ≤100 Wh (lehetőség szerint színesben kinyomtatva)
Lítium-ion akkumulátorok címkéje géppel ≤100 Wh (lehetőség szerint színesben kinyomtatva)
UN 3480 – Lítium-ion akkumulátorok (új áruhoz/visszáruhoz)
UN 3480 – Hibás lítium-ion akkumulátorok (nem kritikus akkuk)
UN 3480 – Lítium-ion akkumulátorok megsemmisítéséhez ( akku vagy elektromos törvény szerint )
UN 3481 – Lítium-ion akkumulátorok, készülékkel együtt csomagolva (új áruhoz/visszáruhoz)
UN 3481 – Lítium-ion akkumulátorok a készülékben (új termékhez/visszáruhoz)

Megjegyzés: A készülékben vagy a készülékhez csomagolt akkuk megsemmisítésének jelölésére kérjük használja "UN 3480 - Lítium-ion akkumulátorok megsemmisítéséhez c. címkét".

Ha nincs lehetőség kinyomtatni a címkét, lépjen kapcsolatba velünk. Tel.+36 29 537 050.

Kísérő dokumentáció
Utolsó pont a kísérődokumentáció kiállítása mellékletként a küldeményhez és csomagküldő szolgálatnak a kiadáshoz. Itt talál egy előre elkészített dokumentumot, amiben csak a címét, az aktuális dátumot és az elszállítandó akku ( gép nélküli ) nettó súlyát kell beleírni:

UN 3480 – Lítium-ion akkumulátorok (új áruhoz/visszáruhoz/nem kritikus akkukhoz /visszaadás megsemmisítéshez)
UN 3481 – Lítium-ion akkumulátorok, készülékkel együtt csomagolva (új áruhoz/visszáruhoz)
UN 3481 – Lítium-ion akkumulátorok a készülékben (új áruhoz/visszáruhoz)

Megjegyzés: A készülékben és a készülékkel együtt csomagolt lítium-ion akkumulátor megsemmisítéséhez dokumentumként használja az "UN 3480 - Lítium-ion akkumulátorok" dokumentumot.

Az összes pont feldolgozása és az előírások betartása után a csomag készen áll arra, hogy elhozzuk. Kérjük használja a fenti linket az online portálunkhoz, hogy egy szállítási címkét kapjon. 

Az oldal tartalmáért nem vállalunk felelősséget. Minden adat és megjegyzés a legnagyobb gondoskodással készült és a veszélyes áru törvényben rendszeres változtatásnak van alárendelve. Szintúgy nem vállalunk felelősséget a dokumentumok tartalmáért sem. Minden jog az EPTA kiadónál van.

Elállási jog

Ha nem tetszik Önnek a termékünk, akkor indoklás nélkül 14 napon belül visszaküldheti a kapott árut.

Az elállás engedélyezése után Ön egy "ingyenesen visszaküldő címkét" kap tőlünk. Kérjük vegye figyelembe, hogy a velünk nem egyeztetett visszaküldés hosszabb feldolgozási időhöz vezethet.

Amint a visszáru beérkezett hozzánk, azonnal megkapja a visszatérítést. Kérjük vegye figyelembe, hogy a visszafizetés módja automatikusan a vásárláskor megadott fizetési mód alapján történik. 

Felhívjuk figyelmét arra is, hogy a leszállított árut csak tesztelés céljára szabad használni, összehasonlítva a a bolti szakvéleménnyel. További felhasználás esetén fenntartjuk a jogot egy megfelelő csere követelésére. 

Ellállási joghoz >

Visszatérítés

Mihelyst a visszáru beérkezést lekönyveltük, néhány munkanapon belül kap tőlünk automatikusan egy visszatérítést. Ez a megrendelésnél használt fizetési mód alapján történik.

Így tevődik össze a visszárunál a visszatérítés:
Nettó összeg HUF-ban
+ ÁFA HUF-ban
+ felmerülő posta-/fuvarköltség HUF-ban (a feltételek teljesülése esetén)
= jóváírás HUF-ban


Szereti a sütiket?

Az AL-KO Geräte GmbH és partnereinek szüksége van az Ön beleegyezésére (kattintson a  "Egyetértek gombra") az egyes adatfelhasználások érdekében, hogy információkat mentsen egy eszközön és/ vagy lehívja azokat (IP cím, felhasználó azonosító, kereső információk). Az adatokat  személyre szabott hirdetésekhez és tartalmakhoz, hirdetések és tartalmak méréséhez, továbbá a célcsoportokról és termékfejlesztésekről való megszerzésekhez használjuk fel.  A hozzájárulásról és a beállítási lehetőségekről bármikor több információ itt található meg. A "Sütik elutasításra " gombra kattintva bármikor elutasíthatja a beleegyezését. 

Adat használat

Az AL-KO Geräte GmbH olyan partnerekkel dolgozik együtt, akik az Ön eszközéről lehívott adatokat ( nyomkövetési adatokat ) saját céljaikra ( pl. profilok létrehozása )  /  harmadik személyek céljaira dolgozzák fel. Ezért nem csak az adatkövetés begyűjtésére, hanem a szolgáltatók általi további feldolgozásához is  hozzájárulás szükséges. A nyomkövetési adatok csak akkor kerülnek begyűjtésre, ha Ön a sávban az "Egyetértek" gombra kattint.   A partnereknél a következő vállalatok kerülnek szóba:  Facebook Ireland Limited, Google Inc., The Rocket Science Group LLC.

Ezek a partnerek által végzett adatkezelésekről további információk találhatók  az Adatvédelmi nyilatkozatban. Az információk ezenkívül a bannerben ( sávban ) található linken keresztül is lehívhatók.